Dags att anmäla sig till DigiGov och Öppna rådet 29-30 november

DigiGov är en konferens som arrangeras av SKL i samarbete med regeringen på Kistamässan i Stockholm den 29-30 november. Fokus ligger på de viktigaste samhällsutmaningarna där digitaliseringen är en strategisk del av lösningen.

Konferensen riktar sig till politiker, beslutsfattare och experter på digitalisering inom stat, kommun, landsting och regioner, akademi och näringsliv. Under två dagar kommer deltagarna att få delta i en strategisk diskussion kring analysen av vart vi är på väg, vilka beslut som måste fattas och hur vi på bästa sätt samverkar för ett smartare Sverige.

Bland talarna finns: Ardalan Shekarabi, civilminister; Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister; Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister, Fredrik Reinfeldt, fd statsminister; Thom Townsend, Government Digital Service i Storbritanninen, och Siim Sikkut, Digital Policy Adviser, Government Office of Estonia.

Under konferensen, på förmiddagen den 30 november, hålls Öppna rådet. Ansvarigt statsråd Ardalan Shekarabi och SKLs ordförande Lena Micko välkomnar då beslutfattare inom offentlig sektor för en strategisk diskussion kring hur digitaliseringen kan bidra till att klara av de utmaningar som det offentliga Sverige står inför. Målet med det Öppna rådet är att:

  • Föreslå hur vi skapar bättre förutsättningar och lösningar – tillsammans.
  • Ta initiativ till nya samarbeten mellan samhällets aktörer och konkreta förslag till rådet för digitalisering av det offentliga Sverige och regeringen.
  • Rådet för digitalisering blir sedan mottagare av det Öppna rådets resultat på ett vanligt rådsmöte som hålls kl. 12.30-14.30 samma dag.

Mer information och anmälan hittar du på www.digigov.se. Lyssna också här på varför Lena Micko, ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting tycker att du borde komma.

Välkommen med din anmälan!