Lyckat toppledarforum och öppet råd genomfördes på Digigov 29-30 november

Som ett resultat av avsiktsförklaringen mellan regeringen och Statens Kommuner och Landsting (SKL) genomfördes Digigov – Toppledarforum för ett smartare Sverige den 29-30 november på Kistamässan i Stockholm. De tre digitaliseringsministrarna: civilminister Ardalan Shekarabi, Peter Eriksson och Mikael Damberg samt före detta statsminister Fredrik Reinfeldt var bland talarna.

Inom ramen för Digigov genomfördes ett öppet råd där de ca 600 deltagarna fick diskutera hur digitala lösningar kan bidra till att möta Sveriges samhällsutmaningar och komma med direkta råd till regeringen. Under konferensen genomfördes rådet för digitalisering av den offentliga sektorn, där Ardalan Shekarabi var ordförande, och resultatet från öppna rådet diskuterades.

digigov5
Foto: David Relan / Transformator Design

Just nu sammanställs alla idéer från rådet – vi kommer att återkomma här på bloggen med mer information om vad som kom fram!

På regeringens hemsida kan du läsa mer och se en film där Ardalan Shekarabi och Lena Micko från SKL berättar om arbetet som pågår.