Allt du behöver veta om webbhotell för företag

Precis som att vanliga bloggare behöver skaffa ett webbhotell så behöver såklart även företag som vill skaffa sig en professionell hemsida det. Den stora skillnaden mellan vanliga bloggar och företag i letandet efter webbhotell är dock att företag generellt sett kräver lite mer robusta webbhotell än vad bloggaren gör.

Detta beror helt enkelt på att deras webbsidor kan bli ganska vältrafikerade, men även på grund av att företaget inte vill riskera att deras webbsida ska vara otillgänglig på grund av att webbhotellets servrar ligger nere.

I denna artikel idag tänkte vi reda ut det allra viktigaste när det kommer till just webbhotell för företag. Vi kommer ge dig några exempel på vilka aktörer som det finns att välja mellan. Utöver detta så kommer vi även att ge dig ett tips på hur du så enkelt som möjligt kan jämföra dem olika aktörerna mot varandra.

Valet är inte så lätt som det ser ut

Det finns en hel del olika aktörer där ute som erbjuder webbhotell för företag. Några av de populäraste alternativen är webbhotell från aktörer såsom Loopia, Inleed och Miss Hosting. Till en början kan valet av webbhotell kännas ganska lätt. Man tar helt enkelt den som är billigast såklart. Men så lätt är det faktiskt inte, för det finns en hel del saker som döljer sig bakom priserna.

I regel så kan man säga att man får det man betalar för. Alltså ju dyrare webbhotell, desto bättre. Det finns såklart undantag, men generellt är det på detta vis. Poängen vi vill få fram är att det finns en hel del aspekter du måste ha i åtanke utöver priset på webbhotellet.

Vad ska man tänka på då?

Det finns i regel 3 olika faktorer som du ska kolla efter när du ska välja webbhotell till ditt företag. Vi pratar om kvaliteten från webbhotellets support, webbhotellets kvalitet och kapacitet, samt webbhotellets specialitet.

En bra och snabb kundtjänst underlättar alltid vid eventuella problem. Som företagare kan det vara extra viktigt att fel som uppstår korrigeras så snabbt som möjligt. Mycket pengar kan gå förlorade om din hemsida ligger nere, men med en snabb kundtjänst som hjälper dig kan du minimera risken att detta inträffar.

Att du som företagare väljer ett webbhotell som håller hög kvalitet är väldigt viktigt. Din ranking i sökmotorerna påverkas faktiskt till viss del av kvaliteten på webbhotellet, eftersom sökmotorerna föredrar att sajterna laddar snabbt. Du bör alltså se till att välja ett webbhotell med bra prestanda så att det inte tar särskilt lång tid att ladda din sajt när besökarna tittar in där. Det är också ett plus om webbhotellet kan hjälpa dig att installera ett SSL-certifikat.

Sist men inte minst bör du kolla vad webbhotellet är specialiserade inom. Du som företagare bör helst använda dig av ett webbhotell som är anpassat för företag. De vet nämligen vad som brukar efterfrågas av företagare, och webbhotellet vet samtidigt vilka krav som ställs på dem i och med att stora pengar kan stå på spel om något går snett eller inte fungerar klokt.

Hur jämför man enklast?

Såklart är det inte det mest tidseffektiva och roliga att sitta och manuellt kolla igenom vilka olika leverantörer av webbhotell för företag som det finns att välja mellan. Som tur är finns det idag dock en hel tjänster som gör denna process mycket lättare och smidigare.

Dessa tjänster har nämligen redan innan jämfört alla de olika webbhotellen så du helt enkelt inte behöver göra det. Klicka dig bara in på deras tjänst så kan du sedan ta dela av topplistor med väsentlig information om respektive webbhotell.