Hur man skyddar sin mobil på bästa sätt?

Att råka tappa mobiltelefonen för att sedan mötas av en spräckt skärm är väldigt lätt hänt och har förmodligen hänt dem flesta någon gång i livet. Att byta ut en trasig skräm kan bli värdigt dyrt.

Skyddar du telefonenen slipper du dock oroa dig över dessa typer av kostnader. Ett mobilfodral eller skärmskydd kostar max några hundralappar och är således bara en bråkdel av vad det kostar att byta en trasig skärm eller köpa en helt ny telefon.

I denna artikel idag kommer vi gå igenom några olika varianter av mobilskydd som du kan använda dig av. Vi kommer även reda ut de olika skillnaderna med respektive skydd och även nämna några få fördelar och nackdelar hos varje typ av skydd. Målet är således att du efter denna korta artikel kommer ha fått all den informationen du behöver för att veta vilket mobilskydd du bör införskaffa dig.

Skärmskydd motverkar spräckta pekskärmar

Ett skärmskydd är ett typ av skydd som du sätter fast på framsidan av din telefon. Skyddet är en mycket tunn härdad glasskiva som man klistrar på skärmen. Det finns även plastvarianter av detta skydd, men dessa skyddar endast mot repor och därför är glasskyddet betydligt bättre. Glaset skyddar nämligen både mot repor och stötar mot skärmen om du till exempel skulle tappa den.

Den tunna skivan av härdat glas som sätts fast på skärmen påverkar inte pekskärmens effektivitet. Det är även väldigt enkelt att montera fast glaset – allt du behöver göra är bara att se till att mobilens skärm är torr, ren, och dammfri.

Mobilfodral finns i flera varianter

Det vanligast förekommande skyddet till telefoner har alltid varit mobilfodral. Sådana skydd finns i flera olika varianter. Allt från läder, silikon och plast. Stora, små, uppvikbara, vattentäta – ja det finns helt enkelt väldigt mycket att välja mellan. Nedanför kommer vi gå igenom några av de populäraste varianterna av mobilfodral:

Gel- och plastskal

Dessa mobilfodral är oftast väldigt tunna och finns i flera olika snygga designs. Med hjälp av dessa skal får du lite extra grepp runt om din telefon. Och du behöver inte länge oroa dig för repor och liknade skador på baksidan av telefonen. Det ska tog tilläggas att dessa mobilfodral inte ger de absolut bästa skyddet vid stötar om du till exempel skulle tappa telefonen på golvet.

Bumperskal

Ett bumperskal täcker till skillnad från gel- och plastskal endast sidorna av en telefon. Syftet med detta mobilfodral är att absorbera stötar på kanterna av din telefon. Din baksida och framsida är alltså helt oskyddade. Dessa skydd finns i flera olika typer av färger, dock är utbudet med bumperskal med motiv väldigt begränsat.

Plånboksfodral

Ett plånboksfodral ger det optimala skyddet för dig som vill vara säker på att din telefon inte ska gå sönder. Det är vanligt att dessa skydd kommer med uppvikbara fodral så när mobilfodralet är helt stängt skyddas hela telefonen.

Vissa anser att deras effektiva skydd inte väger upp det faktum att skalet kan kännas ganska tungt och klumpigt. En stor fördel med plånboksfodral utöver det grymma skyddet är att man ofta kan förvara sina kort i det också. I dessa fall behöver du inte använda dig av en plånbok, utan du kan förvara allt i mobilfodralet. Den enda nackdelen med detta är om du tappar bort telefonen tappar du även dina kort – vilket kanske inte är helt optimalt.