Hur mycket kostar dina månadsabonnemang egentligen?

Det är ingen hemlighet att prenumerationstjänster är lätta att dra på sig för många av och att deras sammanlagda månadskostnad därmed kan bli väldigt hög.

Vi vet att frestelsen kan vara stor att påbörja ett nytt abonnemang på till exempel en ny streamingtjänst, men om du gång på gång lockas till att göra detta kommer dina pengar snabbt att försvinna. Så genom att bara tänka till lite innan finns det stora möjligheter att spara mycket pengar på lång sikt!

I den här artikeln ska vi ta en titt på den genomsnittliga kostnaden för några vanliga månadsabonnemang och se hur mycket pengar det kan bli med tiden. Vi kommer också att ge några tips på hur du kan spara pengar på dina månadsabonnemang.

Är du intresserad av att spara pengar? Isåfall bör du läsa vidare för nu sätter vi igång!

Hur många abonnemang har du?

Om du är som den genomsnittlige svensken har du ungefär tre till fyra olika abonnemang som du betalar för varje månad. Och eftersom den genomsnittliga kostnaden på abonnemangen ligger på omkring 50 – 100 kr kan du nog själv räkna ut att det snabbt blir mycket pengar i längden.

Vissa abonnemang som vi har är såklart väldigt nödvändiga, till exempel mobilabonnemanget. Men förmodligen prenumererar du även på en hel del abonnemang som är direkt onödiga. Fundera därför på hur din situation ser ut, och om det skulle finnas utrymme för att säga upp några av dina prenumerationer.

Jämför alltid abonnemang

När du letar efter ett nytt abonnemang är det viktigt att du alltid jämför de olika erbjudanden som finns på marknaden. Det finns ofta stora prisskillnader mellan de olika leverantörerna så det lönar sig nästan alltid att göra lite research innan du fattar ditt beslut.

Om du exempelvis är på jakt efter ett nytt mobilabonnemang finns det ett gäng webbtjänster som hjälper dig att jämföra olika alternativ. Detta gör det väldigt enkelt att hitta ett abonnemang som passar din budget och innehåller det du behöver. Något som är riktigt bra med dessa onlinetjänster är att de tenderar att vara helt gratis för dig att användare, så det finns egentligen ingen anledning att inte använda dem.

Använd rabattkoder när det finns möjlighet till det

Ett annat sätt att spara pengar på dina prenumerationer är att använda rabattkoder. Det är inte alltid säkert att det finns aktiva kuponger som är applicerbara på just det abonnemanget du vill ha, men det skadar verkligen inte att kolla om det finns.

Det finns flera sätt som man idag kan få tag på rabattkoder. Du kan dels använda dig av webbplatser som samlar ihop aktiva rabattkoder och erbjuden till olika e-handlare, däribland abonnemang av olika slag.

Och om du någon gång lyssnat på en podcast är kommer det förmodligen inte som en nyhet att man som lyssnare ofta kan få ta del av exklusiva erbjudanden och rabattkoder som poddaren fixar tillsammans med sina sponsorer. Detta kan därför också vara värt att kolla in närmre.

Slutord och vår uppmaning till dig

Så hur kan vi sammanfatta denna artikel? Ja, man skulle väl kunna sammanfatta det på så sätt att det är väldigt dyrt i längden att ha många aktiva månadsabonnemang. Men som tur är går det genom att jämföra de tillgängliga alternativen, använda rabattkoder och säga upp onödiga abonnemang för att spara en hel del pengar långsiktigt.

Vi rekommenderar dig därför starkt att ta tag i detta om du kan känna igen dig i att ha för många aktiva abonnemang som varje månad tickar iväg pengar från ditt konto. Var ärlig mot dig själv vilka du verkligen använder eller har nytta av, och se därefter till att avsluta de som inte passar in i någon av de kategorierna.

Pengarna som du sparar kan du sedan använda till något roligare – och visst låter det bättre än att de bara ska försvinna iväg i onödan?