Kredr Sverige lanserar bäst verktyg för jämförelse av billiga lån

Lånemarknaden har länge dominerats av storbankerna som haft en stark ställning och lånat ut en stor del av alla pengar. Detta har dock ändrats på senare år, och numera finns det en mängd olika aktörer som erbjuder lån och krediter.

För konsumenten är det bra att det kommer in fler aktörer som konkurrerar med varandra, men det innebär samtidigt att det blir rörigare att hålla koll på låneerbjudanden och vart man kan hitta de mest förmånliga lånen på marknaden.

Det är dock här Kredr Sverige, som nyligen lanserats, kommer in i bilden. Kredr är kort sagt en tjänst som jämför lån och krediter på nätet, och det bästa är att det är helt gratis för låntagare att jämföra och de behöver inte heller göra det tunga jobbet att sammanställa all information – eftersom Kredr redan har fixat det åt dem.

Digitala jämförelsetjänster underlättar mycket

Vi på Digitalt Först gillar verkligen jämförelsetjänster på nätet av den enkla anledningen att de gör det så pass enkelt att spara pengar. Som du säkert känner till finns det mängder av sajter som jämför olika produkter och tjänster, och som konsument är detta något man verkligen bör använda till sin fördel – och särskilt när det gäller lån och krediter.

Lån har som grupp fått ett lite dåligt rykte eftersom de i många fall förknippas med höga räntor, dolda avgifter, och andra märkliga lånevillkor – men faktum är att det inte behöver vara såhär, och just den beskrivningen är långt ifrån verkligheten om man använder en digital jämförelsetjänst (t.ex. Zmarta som blivit väldigt populär på sistone).

När det gäller Kredr så märker man direkt när man besöker deras sajt att de vet vad de pratar om – de kan sin sak helt enkelt. En av anledningarna till detta är för att de har bra och gedigen information kring ämnet lån och krediter. Den här informationen har redaktören Carl Månsson varit med och tagit fram, och eftersom han har en utbildning i internationell ekonomi så känns det tryggt att ta till sig det som presenteras på sajten.

Du behöver fundera kring dina förutsättningar

Funderar du på att låna pengar bör du tänka igenom detta noga innan du bestämmer dig helt och hållet. Det absolut viktigaste är ju att du måste kunna betala tillbaka lånet eftersom du annars kommer få stora ekonomiska problem.

När du jämför de olika lånen så bör du titta på deras effektiva ränta för att få en uppfattning om deras totala kostnad. Du vill alltså försöka hitta lån med en så låg effektiv ränta som möjligt för att kunna undvika dyra och kostsamma lån. Kom ihåg att lån begränsar dina ekonomiska möjligheter och att du därför bör vara försiktig med att låna pengar.

Ju mer pengar du får över varje månad, desto mer pengar kan du lägga undan i ett sparande inför framtiden. Det är alltid bra att ha pengar undanstoppade, och om du varje månad sparar en slant så kommer du med tiden inse att det blivit en ordentlig hög med pengar.

Källa

https://kredr.com/sv/jamfor/