Nyheter inom teknik

Här samlar vi de senaste nyheterna kring teknik och annat relevant.

Just nu visar vi nyheter från IDG, Di Digital, Tekniknytt, och NyTeknik.

IDG

Tekniknytt

 • Svenska Amazon har öppnat

  Under många år har det pratats om när Amazon ska öppna e-handel i Sverige. Idag... Inlägget Svenska Amazon har öppnat dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Esportens värld och hur den ser ut i dagsläget

  Esport växer för varje år som går, och 2020 har slagit alla rekord som kan... Inlägget Esportens värld och hur den ser ut i dagsläget dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Nya iPhone 12 är presenterad

  Nu har Apple presenterat nya iPhone 12. Fokus ligger på snabbhet och kommer med ny... Inlägget Nya iPhone 12 är presenterad dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Välj ett smart bokföringsprogram till företaget

  Under våren dök antalet nyregistrerade företag på grund av Coronapandemin. Men sedan i somras har... Inlägget Välj ett smart bokföringsprogram till företaget dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Nyheterna från Apples event

  Apple höll event den 15 september kl. 19.00. Detta Apple-event som brukar hållas i mitten... Inlägget Nyheterna från Apples event dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Rätt försäkring till dina tekniska prylar

  Våra tekniska prylar i hemmet blir fler och fler. Men vad händer när något går... Inlägget Rätt försäkring till dina tekniska prylar dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Flera elektriska suvar på marknaden

  I jämförelse med våra grannar i Norge är elbilar inte lika populära i Sverige. Kommer... Inlägget Flera elektriska suvar på marknaden dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Nya Fitbit Sense varnar dig för sjukdom

  Fitbit går bortom träningsfokuset och riktar nu in sig på hälsa. Nya Fitbit Sense mäter... Inlägget Nya Fitbit Sense varnar dig för sjukdom dök först upp på Tekniknytt.se.

 • Nybliven student? Ta del av erbjudanden online

  Många har startat sin nya utbildning. Fler än någonsin sökte till högskolan i år. Mycket... Inlägget Nybliven student? Ta del av erbjudanden online dök först upp på Tekniknytt.se.

 • De bästa robo-rådgivarna

  På grund av inflation blir dina pengar mindre värda varje år. Om du väljer att... Inlägget De bästa robo-rådgivarna dök först upp på Tekniknytt.se.

NyTeknik

 • Zoned Safety: Öka produktiviteten med intelligent pneumatik

  Konceptet Zoned Safety förenklar utformningen av en redundant pneumatisk säkerhetskrets samtidigt som den uppfyller kraven i maskindirektivet 2006/42 / EG och standarden ISO 13849-1. Den nya möjligheten att enkelt och kostnadseffektivt utforma flera oberoende säkerhetskretsar till ett enda pneumatiskt ventilsystem kan minska antalet säkerhetskomponenter med upp till 35%, optimera användningen av säkerhetsnätverk och kräver mindre rördragning.

 • Svenska smittspridningen kan nå kulmen i december

  Smittspridningen i Sverige kan nå en topp i mitten av december, enligt en ny bedömning från Folkhälsomyndigheten. ”Scenariot baseras på att vi har en god följsamhet och en god distansering i samhället”, säger myndighetens generaldirektör Johan Carlson.

 • Mobilanvändandet ökar rejält under coronapandemin

  Har det tutat upptaget i telefonen är det är inte så konstigt. Mobilanvändandet har ökat snabbare än tidigare visar Post och telestyrelsens (PTS) rapport för första halvåret 2020.

 • ”Det var en slump att jag blev projektingenjör”

  Linda Schwarz hade planer på plugga programmering med började istället studera till ingenjör. – Det var tur. Jag har aldrig ångrat mig, säger hon.

 • Tester av hajpade teknikprylarna – ”Ger valuta för pengarna”

  Ny Tekniks testredaktion har jobbar hårt senaste året. Vi har testat en rad hajpade produkter – och du gör så klart bäst i att läsa dessa innan du beslutar dig för vad du ska köpa.

 • Fyra sätt att följa upp en arbetsintervju

  Efter en jobbintervju gäller det att ha is i magen och invänta besked. Det finns dock sätt att göra sig påmind i rekryteringsprocessen – men då gäller det att pricka in rätt tidpunkt.

 • Standardisering och digitalisering är nyckeln till framgång

  Kontrollskåpstillverkare står ständigt inför växande utmaningar - allt kortare leveranstider förväntas med bibehållen hög flexibilitet. Med COMPLETE line erbjuder Phoenix Contact ett system som består av tekniskt avancerade och samordnade hårdvaru- och programvaruprodukter, avsedda att optimera alla processer inom tillverkning av kontrollskåp.

 • Turismsatsningen får världens största batteripark

  Vid sin kust bygger Saudiarabien ett stort turistkomplex. Anläggningen ska backas upp av det största energilagret i världen baserat på batterier – med en kapacitet på 1 000 MWh.

 • Den här tekniken banar väg för Volvos självkörande bil

  För fem år sedan insåg Volvo Cars att spelindustrin kunde hjälpa till att utveckla bilar. Och tillsammans med Unity har tillverkaren skapat vad de beskriver som den ultimata körsimulatorn. Nu siktar Volvo på en självkörande bil 2022.

 • Mälarenergi ska bana väg för hållbar AI i industriella processer

  Projekt OPERA är ett initiativ från Mälarenergi och RISE där de tillsammans tagit tillvara på insamlad data och kunskap för att skapa tillförlitliga prediktionsmodeller med hjälp av AI, och sätta dem i skarp drift i kontrollrummen.