Nyheter inom teknik

Här samlar vi de senaste nyheterna kring teknik och annat relevant.

Just nu visar vi nyheter från IDG, Di Digital, Tekniknytt, och NyTeknik.

IDG

Di Digital

 • Apple bekräftar: Så blir nya glasögonen

  Efter flera månader av rykten presenterade Apple under måndagskvällen sin första helt nya produkt sedan Apple Watch. De så kallade ”Vision Pro” är så kallade ”mixed reality”-glasögon som blandar användarens omgivning med med digitala element.

 • Stockholm till elsparkbolagen: Hjälp oss

  Hjälp oss att fylla tomrummet efter lånecyklarna. Det är budskapet i ett mejl från Trafikkontoret till elsparkcykelbolagen i Stockholm. Men villkoren är oklara. ”Vi kan absolut ställa ut elcyklar, men till vilka förutsättningar?”, säger Dan Nerén, policychef på Tier. 

 • Spotify skär ned igen – säger upp 200 personer

  Spotify har svängt om från att satsa på exklusiva poddar till att börja erbjuda sitt innehåll på fler plattformar. Det får nu konsekvenser för bolagets anställda. Ungefär 200 personer, eller 2 procent av personalstyrkan globalt, tvingas lämna. Däremot drabbas inga anställda i Sverige.

 • AMF köper in sig – siktar på börsen

  Mjukvarubolaget Lumera får in sina tidigare kunder AMF och Skandia som nya delägare. Riskkapitalbolaget Monterro kvarstår dock som huvudägare i bolaget – som nu värderas till drygt 3 miljarder kronor – och blickar mot en börsnotering. ”Vi är nu redo att ta nästa steg”, säger ordföranden Peter Larsson.

 • Instabee lånar en halv miljard från ägarna

  Instabees värdering har kapats från 18,1 till 11,6 miljarder kronor på två kvartal. Nu har leveransföretaget beslutat sig för att låna ungefär en halv miljard kronor från sina ägare, med Creades och Kinnevik i spetsen. Enligt kommunikationschefen Ann Sonne handlar det om en refinansiering av en tidigare kredit från externt håll.

 • Svenska techprofiler skapar nytt hem i solen

  Tunga techprofiler står bakom The Pool i Marbella där massor av svenska bolag nu hyr in sig för att kunna jobba från Solkusten. Sinchs förra vd Johan Hedberg är en av grundarna: ”Jag har saknat att gå till jobbet. Det här blir en naturlig samlingsplats.”

 • Techgrundare utmanar Wallenbergs hemliga elitfest

  Sedan snart tjugo år träffas eliten på Wallenbergsfärens vintermingel. Nu vill techgrundarna Johannes Schildt från Kry och Fredrik Hjelm från Voi utmana med sin egen VIP-fest. ”Vi är i grunden optimister. Det finns många stora problem och vi har fortfarande krig, men vi måste titta framåt”, säger Johannes Schildt.

 • Globala speljättar rusar till AI – de svenska mer skeptiska

  Delar av spelindustrin rusar till AI och beskriver tekniken som revolutionerande för sektorn. De svenska jättarna King och G5 Entertainment förhåller sig däremot lagom entusiastiska. ”Vi hör vissa säga att ’allt kommer göras med AI’, men jag är utbildad programmerare. Jag är lite mer jordnära”, säger G5:s vd Vlad Suglobov.

 • Mitt i Volvos bildelningskris – konkurrenten storsatsar i Stockholm

  Hyre är Nordens största bildelningstjänst. Och snart kanske också Sveriges.  Lagom till sommaren mer än fördubblar företaget antalet bilar i Stockholm – från 150 till 350. Framtiden för svenska Volvo on Demand ser inte lika ljus ut.

 • Annie Lööf tar plats i doldisbolagets styrelse

  Annie Lööf föreslås som ny styrelseledamot i investeringsbolaget Bywit. Vd och medgrundaren Ulf Söderström konstaterar att den tidigare näringsministern kommer med ”ett brett nätverk”.

Tekniknytt

NyTeknik