Såhär sparar du pengar med hjälp av internet

När du surfar på nätet utsätter du dig själv alltid för ett par olika risker. Dessa går dock oftast att undvika med grundläggande kunskaper och sunt förnuft. Om man dock vänder på myntet och ser till alla de fördelar som finns med att surfa på nätet är det tydligt att dessa väger mycket tyngre än de risker som finns.

Idag använder nästan alla människor internet på ett eller annat sätt och möjligheterna som finns på nätet är nära oändliga numera. En av de aspekter som på den senaste tiden blivit allt tydligare är att man faktiskt kan spara en hel del pengar tack vare internet.

Faktum är att man genom ett fåtal enkla sökningar i webbläsaren kan komma till webbsidor och onlinetjänster som helt kostnadsfritt kan hjälpa dig med allt från att hitta de billigaste lånen, till rabattkoder som du kan använda hos din favoritbutik på nätet.

Vi vill hjälpa fler att spara pengar och därför kommer vi här nedanför att gå igenom ett par av de bästa sätten för att göra just detta, tack vare internet. Ta fram papper och penna, för nu sätter vi igång!

Hitta rabattkoder och få ett lägre pris

Nästan alla e-butiker erbjuder idag möjligheten att få lägre priser med hjälp av rabattkoder. Dessa rabattkoder går dels att få tag på genom att prenumerera på butikernas nyhetsbrev, men om man inte vill ha sin inkorg fylld med mail från hundratals butiker kan detta vara ett väldigt jobbigt sätt att få tag på dessa kupongkoder.

Som tur är finns det idag en hel del hemsidor på nätet som sammanställer detta åt dig. Det enda du behöver göra är att klicka dig in på den e-butik du vill handla ifrån och se om det finns några rabattkoder tillgängliga att använda.

Hitta billigare elavtal

Onlinetjänster såsom Elpriser24.se gör det möjligt för dig som är på jakt efter ett mer förmånligt elavtal att enkelt jämföra alla elbolagens olika upplägg och priser.

Visst går det att genomföra denna jämförelse på egen hand, men om du vill spara både tid och energi är vår rekommendation att du istället ser till att genomföra denna jämförelse på nätet med hjälp av deras tjänst. Det är helt kostnadsfritt och dessutom väldigt enkelt.

Jämför lånens olika räntor och villkor

Det innebär alltid en viss risk att låna pengar. Och oavsett om det är ett stort bolån eller ett litet SMS-lån så kommer det i slutändan kosta pengar för dig som låntagare. Det som delvis avgör hur dyrt lånet blir för dig är själva räntan.

Om du på egen hand har tänkt jämföra bankernas olika räntor bör du vara medveten om att det är väldigt osmidigt och ineffektivt att göra på det sättet. Det kommer dels ta en hel del tid att sammanställa denna information, men du kommer framförallt försämra din kreditvärdighet på köpet.

För att kunna kolla upp vilken ränta du kan få hos en bank eller kreditgivare måste du nämligen skicka iväg en låneansökan och då måste även kreditupplysning göras. Generellt sett brukar man säga att ju fler kreditupplysningar som görs i ditt namn desto sämre kommer din kreditvärdighet att bli. Detta innebär i sin tur att du får sämre lånevillkor och högre ränta.

Istället bör du använda dig av onlinetjänster, s.k. låneförmedlare, som hjälper dig att jämföra och som redan har sammanställt all viktig information. En stor fördel med dessa, utöver att de är helt gratis, är att det endast tas en enda kreditupplysning på dig.