Solens strålar blir allt starkare

Att solens stålar bara blir starkare och starkare är något som är allmänt känt. Detta beror till stor del på att människans val och utsläpp påverkar miljön negativt, och det är något som i sin tur leder till att det blir varmare runt om på jorden. Faktum är att detta är något av mänsklighetens största hot inför framtiden.

Om inte en förändring sker när det kommer till detta kommer en fortsatt uppvärmning av jorden ske. Idag ska vi dock inte prata om global uppvärmning, hur intressant det än må vara. Det vi kommer prata om idag är snarare om hur man skyddar sig från solens strålar på bästa sätt utan att bränna sig.

Hitta rätt solkräm för dina behov

När man är ute i solen är det alltid smart att använda solkräm. Det spelar ingen roll hur tålig du än mot solens strålar – är du i solen tillräckligt länge kommer du bränna dig. Ditt val av solkräm bör dock anpassas beroende på hur känslig du är mot solen. Man brukar i regel kunna säga att ju ljusare hud man har, desto högre solskyddsfaktor på solkrämen behöver man.

Det finns idag mängder av olika solkrämer från otroligt många olika varumärken. Vilken solskyddsfaktor som du behöver beror såklart till viss del beroende på vilken hudfärg du har. Det ska dock tilläggas att hudfärgen inte har så pass stor betydelse i valet av solskyddsfaktor. Valet av solkräm och solskyddsfaktor bör hellre spegla hur länge du planerar att vara i solen.

Samtliga solkrämer idag har en SPF-siffra som anger hur bra skydd solkrämen ger.

  • Lågt skydd: SPF mellan 6-10
  • Medelhögt skydd: SPF mellan 15-25
  • Högt skydd: SPF mellan 30-50
  • Mycket högt skydd: SPF över 50+

När du väljer solkräm för ansiktet bör du alltid införskaffa dig en starkare solkräm än vad du har på resten av kroppen. Huden på ansiktet är nämligen känsligare och behöver därav bättre skydd. Hitta bäst solkydd för ditt ansikte hos Skinsa – denna onlinetjänst jämför nämligen solkräm från mängder av olika varumärke så du som konsument enkelt ska kunna hitta de bästa solkrämerna på marknaden. Huvudpersonen bakom Skinsa heter Helena Månsson som utöver Skinsa även driver en skönhetssalong.

Starkare solkräm för barn

Du bör som sagt alltid använda solkräm om du planerar att vistas utomhus i det soliga vädret. Men en viktig sak att komma ihåg är att barn och ungdomar behöver ha en solkräm med högre solskyddsfaktor än vuxna.

Är du förälder bör du därmed alltid försäkra dig om att ditt barn använder starkare solkräm än vad du gör. Deras hud är nämligen ännu inte fullständigt utvecklad och besitter såldes inte samma naturliga skydd som vuxna gör. Såklart finns det undantag, men detta gäller för de allra flesta barn.