Drömmer du om att starta upp en egen restaurang? Eller driver du redan en? Isåfall är säkert ditt mål också att expandera och locka dit fler gäster. Om detta stämmer in på dig har du klickat in på helt rätt artikel. Vi kommer nämligen att gå igenom några av de viktigaste sakerna du bör ha koll på om du vill starta en framgångsrik restaurang.
Men innan vi sätter igång vill vi passa på att säga att det inte finns några garantier när det kommer till att öppna sin egna restaurang. För även om du följer alla de råd och tips som vi kommer dela med oss av så finns det tyvärr en risk att du ändå inte kommer lyckas få snurr på verksamheten.
Vi hoppas dock att artikeln kommer kunna hjälpa dig på något sätt iallafall! Är det så att du har fler frågor och funderingar är du såklart alltid välkommen att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig.
Nu kör vi igång!
Ha en tanke med inredningen
Det är väldigt viktigt att dina gäster trivs när de befinner sig i din restaurang och ska äta. En väldigt avgörande faktor till detta är vilken typ av inredning du har och vilken känsla som det ger gästerna. Du undrar då säkert vilken inredning man ska satsa på, men faktum är att det inte finns något enkelt svar på den frågan.
Allt beror nämligen på vilken stil och känsla du vill komma åt. Det hade exempelvis sett ganska konstigt ut om ett snabbmatsställe hade haft en likadan inredning som en fin lyxrestaurang. Vi rekommenderar därför att du funderar detta beslut noga så att du blir nöjd med ditt val.
När du väl ska köpa dina restaurangmöbler, eller om du kanske vill ha inspiration på vilka som finns tillgängliga, så kan du besöka az design – möbler. Deras utbud är väldigt stort och de erbjuder ett komplett utbud av den här typen av inredning.
Hos dem kan du bland annat hitta stolar, bord, fåtöljer, och soffor. Oavsett vilken stil och känsla som du är ute efter kommer du med största sannolikhet hitta möbler som passar. Några väldigt populära produkter är faktiskt restaurangstolar från AZ då dessa håller en hög kvalitet.
Vilken mat ska du servera?
En förutsättning för att din restaurang ska kunna lyckas är att du tillsammans med dina eventuella medgrundare verkligen ser till att tänka igenom vilken mat som ska serveras. Medarbetarna bör kunna menyn utantill och inte ha några problem med att komma ihåg eller tillaga maten.
Detta känns kanske som en relativt grundläggande sak, men det är ändå något vi vill ta upp eftersom det är så viktigt. Bra koll på menyn kan dessutom öka chansen till att maten blir godare, och att gästerna får ett bättre intryck av restaurangen.
Vilken mat ni ska servera är såklart något ni själva ska besluta om, och det finns inget rätt eller fel här. Vi rekommenderar dock att man inte inkluderar för många olika maträtter till en början – håll det enkelt och simpelt och addera fler med tiden om ni märker att detta är något som efterfrågas.
Fokusera på att anställa bra personal
Personalbiten är en stor utmaning för alla företag, och det gäller även för restaurang. Det är inte alla gånger så enkelt att både hitta och behålla duktig personal så detta är definitivt något man behöver kämpa med – särskilt om man är en nystartad restaurang.
Det kan vara krävande både när det gäller tid och energi att hitta och anställa bra personal, men om man lyckas väl med det så är värt det. Personalen är en viktig del av restaurangen och gästerna kommer märka om personalen är duktig på det de gör.