Världens största tech-företag

Teknik och internet är en stor del av många människors vardag, och så har det varit ett tag nu, och troligtvis kommer det bli en allt större del om vi tittar en bit in i framtiden. Om det blir så återstår att se, men det är en spännande utveckling hursomhelst.

Detta har gjort att det finns ett flertal stora jättar inom teknikområdet. Deras produkter och tjänster används dagligen av en ohyggligt stor mängd människor och dessa företag kapitaliserar såklart på detta.

Vi kommer i den här artikeln att gå igenom de 10 största tech-företagen. Målsättningen är att ge en korrekt bild av vilka som är störst, men vi förstår samtidigt att detta ändras hela tiden och därför kan vi inte garantera att dessa är störst när just du läser detta. Men det ger ändå en uppfattning om vilka som är bland de största i världen inom detta område.

De 10 största tech-företagen

  1. Apple
  2. Samsung
  3. Microsoft
  4. Alphabet
  5. Intel
  6. IBM
  7. Facebook
  8. Hon Pai Precision
  9. Tencent
  10. Oracle

Framtidens stora jättar

Det är omöjligt att säga om just dessa företag kommer att vara störst om vi gör en liknande sammanställning om t.ex. 10 år, men det finns faktiskt en hel del som pekar på att de INTE kommer att vara det.

Anledningen till detta är att världen utvecklas allt snabbare, och det är därmed fullt möjligt för företag som ännu idag inte har startats att kunna ”ta över världen” med sin produkt eller tjänst. Teknikutvecklingen går oerhört fort numera och det gör att nya tekniska innovationer verkligen kan bli stora och populära på nolltid.

Förr i tiden tog det generellt sett längre tid innan ett nystartat företag blev en av de största på marknaden. Men det är andra tider nu, och det ska bli intressant att se hur listan ser ut om ett antal år. Vår gissning är att den faktiskt kommer vara ganska annorlunda jämfört med den vi har i denna artikel.