Mountainbiking är en växande sport i Sverige 

Sporttrender kommer och går. Vissa kommer för att stanna, medan andra tillslut försvinner bort. Mountainbiking är en sport som verkligen tagit fäste på riktigt hos många svenskar runt om i landet. Vad denna ökning i intresse beror på är svårt att säga på rak arm, men det är rimligt att tro att det beror på att sporten är väldigt fartfylld och adrenalinhöjande.

Eftersom denna sport just nu växer så det knakar är det också väldigt många nya som aldrig tidigare utövat sporten, och dessa personer har såldes ingen koll på vad som är viktigt att veta när det kommer till mountainbiking.

Vi på Digitaltförst tänkte idag gå igenom några saker som vi anser viktigt när det kommer till just denna sport. Våra förhoppningar är att du iallafall kommer lära dig någonting nytt efter detta.

Digital utrustning kan hjälpa dig mycket

I och med att samhället digitaliseras mer och mer gör även sporten detta. När det kommer till mountainbiking finns det i dagsläget flera digitala tillbehör som du kan införskaffa dig. Det kan till exempel vara en god idé att skaffa sig en farthållare. Du får med hjälp av en sådan mycket bättre koll på hur snabbt du kör vilket alltid är roligt.

Ett annat tillbehör som också är en av våra favoriter här på Digitaltförst är pulsklockor. Funktionerna är flera. Du kan dels hålla koll på tiden, men du kan även hålla koll på pulsen och hur många kalorier du bränt. Du kommer således få mycket bättre koll på din träning och på ett mycket mer effektivt sätt få bättre koll dina träningspass.

Hur hittar du rätt mountainbike-däck?

Att hitta rätt mountainbike-däck är inte det lättaste. Det finns väldigt många olika typer av MTB-däck. Och de däck som är bäst för dig behöver inte vara bäst för någon annan. Det handlar mycket om var du ska cykla samt din körstil. Oavsett om du ska köra Enduro, XC, eller Cross Country kan du alltid vända dig till Tooorch.

Tooorch är en ny e-butik där du kan beställa hem allt du kan tänka dig när det kommer till cyklar. Hos dem kan du få hjälp till att hitta de däck som du behöver oavsett om du ska cykla i skog, på grus, eller på olika underlag.

Andra faktorer som kan spela roll i valet av däck, utöver vilket underlag du ska cykla på, är till exempel den storlek som däcket ska ha. Dessa MTB-däck är alla gjorda av gummiblandningar som däcket är uppbyggt av. Gummiblandningen avgör hur hårt däcket kommer att vara. Ett hårt däck har längre livslängd men har också sämre grepp, och tvärtom har mjuka däck kortare livslängd men bättre grepp.

Som du kanske förstår finns det flera faktorer som spelar in. När du hur som helst hittat vilka däck som passar just dig så behöver du åtminstone inte behöva vänta på däcken allt för länge. Köper du däcken hos Tooorch kan du förvänta dig en snabb leveranstid då de har sitt lager i Sverige och därför snabbt och enkelt kan skicka iväg beställningarna.